
Takaya
Wolvenhoek
Wijnhuis: Wolvenhoek Vineyards
Jaar: 2021
Land: Zuid-Afrika
Regio: Wellington, Groenberg
Inhoud: 0,75 l
Alcoholpercentage: 13 °
Druiven: Shiraz: 55%, Cabernet Sauvignon: 35%, aangevuld met Cabernet Franc en Merlot (elk 5%)
Vinificatie: malolactische gisting in oude en nieuwe eiken vaten. 18 maanden rijping op dezelfde vaten.
Karakteristieken: Dieprode kleur. In de neus een breed palet van kruiden: laurier, kruidnagel, nootmuskaat … Smaakvol en aromatisch met prachtige zijdezachte zuren en een zeer lange afdronk.
Foodparing: ideaal bij Mechelse koekoek, champignons. Culinair en breed inzetbaar
Prijs: €17,80

Takaya
Wolvenhoek Vineyards ligt aan de voet van de weelderige groene heuvel, de Groenberg, in Wellington. Deze familieboerderij maakt deel uit van het Old Vine Project en beschikt over 47-38 jaar oude wijngaarden. De Groenberg, of Emerald Hill, beschermt de wijnstokken tegen de wind die als een wolf door de bergen huilt en zorgt voor een unieke koele temperatuur in de hete omgeving van Wellington. Het is een bewijs van het unieke karakter van de Groenberg en de onderschatte capaciteit van de oude wijnstokken van Wellington.