
Barolo DOCG
Bric Cenciurio
Jaar: 2020
Land: Italië
Regio: Piemonte
Inhoud: 0,75 l
Alcoholpercentage: 15°
Druiven: Nebbiolo
Herkomst: DOCG Barolo
Bodem: kalk, kwartszand, leisteen en klei
Vinificatie: Handmatige pluk. Na het kneuzen gaan de fermentatie en de maceratie ongeveer 20 dagen door. De wijn wordt gedurende 2 jaar geraffineerd in vaten van 500 liter, Slovaakse eik. Tijdens de laatste periode van de rijping wordt de wijn 6 maanden in roestvrijstalen tanks en vervolgens 10 maanden in flessen bewaard.
Karakteristieken: Granaat rood met licht paarse reflecties. Aroma’s van roos, violet, braam en bessen. Elegant met zachte tannines, goed geïntegreerd met en mooie zuurgraad
Foodpairing: pluimwild, duif, wilde eend, rood vlees, gerijpte kazen
Serveertips: Open deze mooie wijn enkele uren van te voren gienet hem door een karaf.
€ 37,80

Barolo DOCG
Het wijnhuis
De naam Bric Ceciurio komt van de naam die gegeven werd aan een stuk grond op een heuvel in Magliano d’Alfieri. Bric Cenciurio I betekent letterlijk “top van de Cenciurio berg”. Het bezoekadres van de Bric Cenciurio ligt in het bekende wijndorp “Barolo”. Te midden van de wijngaarden waar de fameuze Barolo-druif, de Nebbiolo geweldig geworteld is. De 12 hectaren wijngaarden van Bric strekken echter verder dan de gemeentegrenzen van Barolo. De familie bezit 15 ha. verspreid over drie gemeenten tussen Langhe en Roero: Barolo, Castellinaldo en Magliano Alfieri. Naast verschillende Barolowijnen maakt men ook witte wijnen afkomstig van Roero Arneis en Riesling. Ook Pinot Noir en Barbera leveren leveren hier mooie en verfijnde wijnen op. Het domein staat onder leiding van Carlo Sachetto, zijn zus Fiorella en de twee zonen, Men past hier traditionele vinificatietechnieken toe en dit in harmonie met de natuur (zo laat men zich leiden door de standen van de maan bij het bottelen en dit om maximaal de smaak en de kwaliteit van de druif tot uiting te brengen). Alle wijnen van dit domein weerspiegelen het unieke terroir van de Piemonte (sub)regio’s.